Ekm

Okulumuz öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Kitap Okuma Saati" etkinliği düzenlenmektedir.

Buna göre haftada bir gün bir ders saati tüm öğretmen ve öğrencilerimiz kitap okuma saati etkinliği kapsamında birlikte kitap okumaktalar.

Ayrıca her sınıf seviyesinde 1 öğrencimize "Kitap Okuma Yarışması" kapsamında 1 adet bisiklet hediye edilecektir.

Okulumuzun İHL Meslek dersi öğretmeni Sinem SAYDAM önderliğinde öğrenci ve öğretmenlerimizden Diyarbakır / Silvan (Görentepe İlkokulu) ve Bitlis / Hizan´na gönderilmek amacıyla çok sayıda giysi ile kitap başta olmak üzere ders materyalleri toplanmıştır.

Bu faaliyete liderlik eden Sinem SAYDAM hocamız başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, sosyal sorumluluk projelerimize büyük bir arzu ile devam etmelerini temenni ediyoruz.

Okulumuzun çatı oluklarının bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi´ne çalışmalarımıza tahsis ettikleri araç için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Okulumuzun 10-A ve 10-B sınıflarının öğrencileri, öğretmenleriyle ile birlikte 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı | TÜYAP (4-12 Kasım 2017) gezisine katıldılar.

Öğrencilerimiz kitap standlarını gezerek çeşitli yayınevlerini tanıdılar ve fuar atmosferini yaşadılar. Gezimizle aynı günlere denk gelen imza günleri, söyleşiler ve tanıtımlara katıldılar. Önceden belirlenen programda bir aksaklık yaşamadan tamamlanan gezimiz, öğrencilerimiz adına bir arada oldukları önemli bir sosyal-kültürel faaliyet oldu.

Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan başta okul idaremiz olmak üzere, organizasyonda görev alan öğretmenlerimize ve organizasyona katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzun 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle ile birlikte 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı | TÜYAP (4-12 Kasım 2017) gezisine katıldılar.

Okulumuzda İSADEM Eğitim Programları kapsamında "Ergenlik ve Kişisel Hijyen" konularında öğrencilerimize seminer verilmiştir.

İş güvenliği çalışmaları kapsamında okulumuzun tüm iç ve dış merdivenlerine kaymaz bantlar yapıştırılmıştır.

Okulumuzda öncü şahsiyetler ile ilgili duvar panoları hazırlanarak öğrencilerimiz ile paylaşılmıştır.

İHL Meslek dersi öğretmeni Sadiye BEDİR´in öğrencileri ile birlikte hazırladığı namaz vakitleri ile ilgili duvar panosu okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine hayranlık uyandırdı.

Emekleri için değerli hocamız Sadiye BEDİR ve öğrencilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Ekm

Okulumuzun Görsel Sanatlar dersi hocası Cüneyt NAS ve öğrencilerinden oluşan ekibi, pansiyon binamızın dış duvarlarını süsleyecek olan "Kız Kulesi" adlı graffiti çalışmaları için işe koyuldular.

Tamamlandığında okulumuza çok önemli bir görsel değer katacak olan graffiti çalışmalarında başta sayın hocamız Cüneyt NAS olmak üzere ekibindeki öğrencilerimize kolaylıklar diliyor, bir an önce çalışmalarının sona ermesini merakla bekliyoruz.

Ekm

Okulumuz Müdür Muhanmer AKGÜL, Müdür Yardımcısı Serdar BAHŞİ ile Beden Eğitimi öğretmenleri Emrah POLAT ve Fatih KİRŞAN öncülüğünde Bağcılar İlçesi Mahmutbey Stadyumu´nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılarak milli bayramımızı büyük bir coşku ile kutladı.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın haftasonuna denk gelmesi nedeniyle bayram töreni 27 Ekim Cuma günü okulumuz bahçesinde yapıldı.

Törende öğrencilerimiz günün anlam ve önemine dikkat çeken çeşitli yazı ve şiirleri büyük bir coşkuyla okudular.

7-A sınıfından Berat Akgül adlı öğrencimizin sunuculuğu üstlendiği törende, 6-C sınıfından İslam Akkoyun, İbrahim Aksakal, Yusuf Ensar Albayrak, 6-G sınıfından Mustafa Tarık Onat ve 7-A sınıfından Emre Tatlısu isimli öğrencilerimiz görev aldılar.

Ekm

Öğretmenlerimizin derslerini işlerken yararlandıkları etkileşimli tahtaların uzun ömürlü olabilmeleri açısından dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut. Bu hususlara gereken özen gösterilirse herhangi bir sıkıntı yaşanmadan etkileşimli tahtalar öğretmen ve öğrencilerimize hizmet etmeye devam edebilirler.

Aşağıdaki görseldeki bilgilerin yanı sıra öğretmenlerimizin son ders içinde eğer kullandılar ise dersin sonunda tahtayı kapatmayı unutmamaları, kullanmadılar ise de tahtanın açık olup olmadığını kontrol ederek açık ise kapatmaları rica olunur. Aksi takdirde etkileşimli tahtalar ertesi güne kadar açık kalacağından, kullanım ömürleri ters orantılı olarak azalacaktır.

Ekm

Okulumuzun Lise bölümünün tüm öğrenci tuvalet kapıları yenilenerek öğrencilerimizin hizmetlerine sunuldu.

Yaklaşık 30 kadar kapının yenilendiği çalışmalardan öğrencilerimiz son derece hoşnut kaldılar.

Ekm

Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri Kadir Yıldız ve Mustafa Yeşil Taş okulumuzun 12. Sınıf öğrencilerine üniversiteye girişte yeni sınav sistemi hakkında seminer vermişlerdir.

Okulumuzu teşrif ederek öğrencilerimizi bilgilendiren hocalarımıza teşekkür ediyoruz.